Saturday, November 5, 2011Assalamualaikum W.B.T..

Dah lame rasenye x update blog..bak kate mamat tu "dah bersawang". Apa pun aiman x kesah..ade cerita ade entry, xde crita xde la entry ye x...Actually byk story yg nk dikongsi tp biarlah isi hati yang mengetahuinya sndri.. Tp ade jugaklah sebahagian yg perlu dikongsi. Tak semua bende kita boleh selesaikan sndri kan.. Bila rase diri dibebani sesuatu, rujuklah kepada pakar motivasi not motibasi..kemungkinan mereka boleh selesaikan apa yg kita hadapi sekarang.

Bila mana seseorang dilanda musibah atau kesusahan, kita sebagai hambaNYA perlulah memohon pertolongan dariNYA. Even masalah tu sekecil zarah.. kerana, KepadaNYA kita dtg dan kepadaNYA la kita kembali..Allah yg mencipta segala masalah dan Allah juga yg boleh menyelesaikannya. Perlu diingatkan, bila dah senang jgn dilupakan kepada yg menyelesaikannya. Ucapla ALHAMDULILLAH tanda kita berterima kasih kepadaNYA.

Manusia sering alpa dengan kemewahan yg mereka kecapi.. Bila susah minta pertolongan dariNYA, bila dah senang....mak datOk! apa pun diorg langgar.. Apa yang wajib pun ditinggalkan..Nauzubillah min zalik..Moga2 kita terhindar dari golongan seperti ini.

Eh..terpanjang lebar la plk...Apa yang penting senyum selalu..kerana dgn senyuman boleh menenangkan seseorg yg ditimpa excident..haha..SENYUM XPERLU KATA APA-APA.